"Samenwerking met de klant is onze sterkste kant"

Vloeren met mogelijkheden

Vloerverwarmingssystemen

Warmte-isolatie

Brandveilig

Geluidsisolatie

DBV Nederland BV is gespecialiseerd in het leggen van droge vloersystemen op allerlei soorten ondergronden. Wij verzorgen uw vloer van A tot Z, zonder dat u er omkijken naar heeft. Hierbij ontzorgen wij de opdrachtgever van zowel de montage als de materialen die bij deze werkzaamheden komen kijken. Al onze werkzaamheden worden uitgevoerd door goed opgeleide vakmensen. 

Naast u te adviseren van de juiste technische informatie en adviezen, zorgen wij ook voor:

    • de juiste materiaal hoeveelheid op de bouwplaats
    • het horizontaal of verticaal transport tot op de werkplek
    • de planning, natuurlijk in overleg met de opdrachtgever
    • de juiste montage, van de gevraagde methodiek droogvloerelementen
    • een uitstekende kwaliteit, tegen een scherpe prijs

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf, dat uw vloeren van a tot z verzorgt? Neem dan contact met ons op, voor een offerte op maat.

Vloerverwarming

Door middel van het inslijpen in de bestaande afwerklaag kunnen wij uw vloer in zeer korte tijd voorzien van een uiterst comfortabel en energiezuinig temperatuursysteem.
Met een speciale stofarme vloerfreesmachine worden de sleuven in een slakkenhuispatroon geslepen. Dit zorgt voor de meest optimale verdeling van warmte in de vloer. Doordat we gebruik maken van de bestaande vloer, heeft u geen verdere sloopkosten en of kosten voor de nieuwe dekvloer. Ook hoeft u geen rekening te houden met droogtijden en extra vocht in uw ruimte.

We adviseren u graag over de mogelijkheden en toepassingen!

Vloerverwarming

Ega Floor

DBV EGA floor

DBV-Nederland BV blijft innoveren, sinds 2017 zijn wij gestart met het leveren en aanbrengen van een DBV EGA floor. Hierdoor zijn wij nu samen met een partner gespecialiseerd in het isoleren en egaliseren van vloeren met een cementgebonden isolatiemortel. Deze isolatiemortel kan eenvoudig op praktisch iedere ondergrond aangebracht worden. Deze is licht in gewicht, drukvast, onbrandbaar en naadloos, en kan bovendien op elke gewenste dikte in meerzijdig afschot aangebracht worden. Tevens heeft de DBV EGA floor een droog tijd van ca. 24 uur. om vervolgens daar een Estrich vloer op aan te brengen. 

De vloermortel die door onze partner wordt aangebracht is een goed isolerende lichtgewicht mortel. Deze bestaat uit geëxpandeerde polystyreen, perliet en diverse andere toeslagstoffen met een snel hardende cement als bindmiddel. In droge toestand is het gewicht van de mortel ca. 320kg/m³ (= 3,2 kg/ m2 per cm t.o.v. Fermacell droge egalisatiekorrel 4,0 kg/ m2 per cm)  en de druksterkte > 0,7 N/mm². Afhankelijk van het te gebruiken product. De laatste jaren wordt er in de woningbouw veel met deze mortel gewerkt voor akoestische geluidsisolatie als ondervloer in combinatie met een Estrich vloer (verwarming). Door het lage gewicht is het op de meeste ondergronden toe te passen, ook wanneer er sprake is van hoogteverschil in de bestaande ondergrond. (b.v. pijpen en leidingen) Denk hierbij ook aan houten ondervloeren, nieuwbouw/renovatie, bovenwoningen die geïsoleerd moeten worden conform nieuwbouwbesluit.

Droge Egalisatiekorrels

Fermacell heeft ook iets bedacht indien je ondergrond niet helemaal vlak is. Zeker wanneer je werkt met vloerelementen met een zachte ondergrond (zoals de Fermacell 2e32) dan kan de plaat 1-2mm wel corrigeren. Mochten de oneffenheden groter zijn dan kun je de vloer het beste egaliseren. Droge egalisatiekorrels van Fermacell doen een beetje denken aan kattenbakkorrels. Je strooit ze, na het leggen van de Fermacell beschermingsfolie, over het gehele oppervlak en maakt het geheel egaal. Van belang is dat de minimale korrelhoogte 1cm is, en de de maximale korrelhoogte 6cm. Nadat de korrels egaal gelegd zijn kan direct begonnen worden met het leggen van de Fermacell platen.

Tip: Deze korrels zijn ook ideaal om leidingwerk e.d. op de grond weg te werken.

Egalisatiekorrels

EGALISATIE

DBV Egalisatie

Als laatste service is het mogelijk om door ons een Fermacell vloer te laten egaliseren. 

De ondergrond wordt schoongemaakt en de leidingsleuven worden gezet met dichtzetmassa. We schuren de Fermacell platen en maken deze vrij van stof om hierop de egaline aan te kunnen brengen. Waarna u een Fermacell vloer direct kunt afwerken met bijvoorbeeld PVC, vinyl of linoleum. 

Deze egalisatie-methode wordt vaak gebruikt in combinatie met onze ingefreesde vloerverwarming, egaline is hier de uitstekende oplossing voor! 

Producten

Klik op onderstaande merken voor een overzicht van onze producten

Keurmerk

Contact